top of page

"Egész lényünket átformálhatjuk szokásaink megváltoztatásával"

(Swami Rama)

Bemutatkozás

A jógát és a meditációt gyerekkoromban intuitíven, 1992-től könyvek, majd 2001-től tanárok vezetése mellett gyakoroltam (Vipassana meditáció külföldi tanárokkal, Jóga és Tao Yin Miklós Ervinnel, Jantra jóga a TKBF-en).

Később fontossá vált, hogy megvalósított tanítók útmutatásai segítsék gyakorlásomat, és része legyek egy élő hagyománynak. Így köteleződtem el 2006-ban a Himalájai Jóga Tradíció mellett.

Tanultam itthon és Indiában, nemzetközi jógatanári és jógaterapeuta végzettséggel rendelkezem.

2003 óta tanítok csoportokat, és vezetek személyes foglalkozásokat.

A jóga szemléletmódja és mindennapi gyakorlatai életem szerves részét képezik. A test átmozgatása, kilazítása és megerősítése mellett - mint mozgásforma - nagyon élvezem a szövetek közötti tér rendeződését. – A lényeg számomra mégis valamiféle belső otthonba való visszatérés, ami maga a meditáció.

Ahhoz, hogy még jobban tudjam embertársaimat segíteni,  a kezeim gyógyító erejét a jógához illeszkedő testkezelésekkel sikerült hasznosítanom. Így 2013. óta nagy örömmel munkálkodom alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, shiatsu gyógyász és craniosacralis terapeutaként is.

EDIT_MG_1859.kiv.kis.jpg

Képzettség

2001-2003. Jóga intenzív (Miklós Ervin)

2003- Jógaoktató

2007- 2010. Jóga és Meditáció oktató (Association of Himalayan Yoga Meditation Societies International)

2008- Kismama jógaoktató

2009. Advanced Training (SRSG Ashram, Rishikesh)

2011. Jóga Terápia (dr. Indu Arora)

2011- 2013. Shiatsugyógyász (Mezősi Anna, Kelet-Nyugat Egészségközpont)

2012- 2017. Craniosacral Therapy (level I-III) és Biodynamic Therapy (level I-IV, Philip Bingham)

2013. Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta

2014. Shiatsu és Craniosacralis terápia  (Herbert Wiesenhofer, Nemzetközi Shiatsu Iskola)

2015. Moxa- és köpölyterápia (Quastné Rigó Katalin, Oriolus-Med)

2015. Acu-Tape (Quastné Rigó Katalin, Oriolus-Med)

2017. Tónusban a fascia láncok (Tonus Iskola)

2017. Dúla alaptréning (Békés Emőke)

2020-2021. Integrált Manuális Terápia (Testműhely)

Vélemények

Leaf

"Több éve tartó, rosszabbodó hátfájásom szűnt meg teljesen, pár kezelés után." (Zsolt, 44)

"Szilvi nagyon segítőkész, figyelme mindenre kiterjed. Egy pár fizikai problémával mentem, amik a kezelés hatására megoldódtak. A kezelésnek nemcsak fizikailag, de lelkileg is gyógyító hatása volt számomra. Szilvi shiatsu és craniosacra kezelése számomra egy új út kezdete." (Judit, 35)

"Szilvi értő kezei között nem csak a test gyógyul, hanem a lélek is, melyhez jó beleérző készséggel, emelő szándékkal kommunikál, így sokszor a sorok között olvasva, utólag értettem meg mindazt, amit egy jógaórán vagy kezelésen kaptam tőle. Tanácsaira minden körülmények között számíthattam, és azok hatásossága minden esetben megkérdőjelezhetetlennek bizonyult, legyen szó bárminemű fájdalomkezelésről, megelőzésről, vagy egyéb szakmai és magánéleti kérdésekről, a táplálkozástól és egyéb életmódbeli témáktól kezdve, a várandósság, szülés és női problémákig bezárólag. Hálás vagyok, hogy évek óta ismerhetem, tanulhatok tőle, gyógyulhatok általa. Szívből ajánlom, hiteles embernek tartom." (Judit, 34)

"Szilvit több, mint 10 éve ismerem. Személyisége és hollisztikus szemlélete teszi különlegessé a mai világban. Az embert egészként egy egységként  kezeli. Vallja, hogy a fizikai tünetek lelki tünetek megnyilvánulásai. Bármilyen bajom van, akár fizikai akár lelki szinten, hozzá bármikor fordulhatok. Testet lelket egyaránt gyógyít.  Ha nála vagyok, tudom, hogy jó kezekben vagyok. Személyisége végtelenül elfogadó , pozitív, odaforduló, megmelegszünk mellette. Nem találkoztam még hozzá hasonlóval. (Diána, 52)

"Szilvit több, mint 10 éve ismertem meg, először jóga óráira jártam nagy lelkesedéssel, ahova barátaimat is elvittem, mert ilyen jó órákon még nem vettem részt.

A jóga órák utáni baráti beszélgetéseken tudtam meg, hogy Szilvi foglalkozik shiatsu és craniosacralis terápiával is. Mivel nagyon megfogott az ahogy beszélt ezekről a kezelési formákról, alig vártam, hogy magam is érezzem ennek jótékony hatásait.

Úgy gondolom, hogy Szilvi nagyon becsületesen és alaposan felkészült ezekre a testkezelésekre. A kezei aranyat érnek, saját testemen tapasztaltam. A terápia hatalmas bizalomra épül nálam, átadom testem-lelkem kezelés közben, és utána élvezem az áldásos hatását :) Köszönöm, hogy vagy Nekem, Nekünk! (Márti, 62)

www.shiatsujogini.hu_logo
bottom of page