top of page

Himalájai Jóga Tradíció

​​

A Himalájai Jóga Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. A hagyomány kapcsolódik Maitréja Buddhához is, és ősi kapcsolata van a kereszténységgel, ami lehetővé teszi, hogy mind a nyugati és keleti kultúrákban tovább öröklődjön a jóga e hagyományvonala.

Ez a Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja. A hagyomány módszerei tudományosak, szisztematikusak és bizalmasak, melyek a beavatás misztériumában tetőződnek, valamint abban, hogy a tanítványt közvetlenül részesítik a Tudatosság energiájában mindaddig, amíg maga is mesterré nem válik.


Swámi Ráma az a mester, aki összefogva ezt a hagyományt, hidat épített Kelet és Nyugat, spiritualitás és tudomány, ősi bölcselet és modern technológia között. Az egyetemes spirituális igazságokban hitt. Legelső célként mindenkinek azt tanította, hogy igyekezzen elérni a szabadságot azáltal, hogy megszabadul félelmeitől.

swami rama.jpg

A Himalájai Tradíció magában foglalja az ismert meditációs rendszerek legfontosabb tanait és gyakorlatait. A Vipassana például a légzés-tudatosságot hangsúlyozza, a Transzcendentális Meditáció a mantra ismétlésére koncentrál, míg a Hatha jóga gyakorló a testhelyzetre irányítja figyelmét. A himalájai jógában ezen technikák mindegyikét alkalmazzuk. Olyan ez, mint az autóvezetés. Használod a sebváltót és a pedálokat, belenézel a visszapillantó tükörbe, kormányzol, beszélgetsz a melletted ülő barátoddal, és még a zenét is élvezed közben… Először koncentrációt igényel, majd némi gyakorlás után automatikussá válik. Így válik képessé a jógagyakorló arra, hogy megfigyelve önmagát, céljainak megfelelően változtasson a szokásain, így nemcsak egészségesebben, hanem hatékonyabban és boldogabban élhesse életét.

logo_2_NAGY.png
bottom of page