top of page

Himalájai Jóga Tradíció

Updated: Mar 24, 2021

A Himalájai Jóga Tradíció a spirituális tudás töretlen folyama, amely a himalájai barlangkolostorokban élő nagyszerű bölcsektől származik. A hagyomány kapcsolódik Maitréja Buddhához is, és ősi kapcsolata van a kereszténységgel, ami lehetővé teszi, hogy mind a nyugati és keleti kultúrákban tovább öröklődjön a jóga e hagyományvonala.


Swámi Ráma az a mester, aki összefogva ezt a hagyományt, hidat épített Kelet és Nyugat, spiritualitás és tudomány, ősi bölcselet és modern technológia között. Az egyetemes spirituális igazságokban hitt. Legelső célként mindenkinek azt tanította, hogy igyekezzen elérni a szabadságot azáltal, hogy megszabadul félelmeitől.


Ez a Tradíció az emberi elme képzésének különleges módszereit tanítja

Keleten már négy-öt ezer éve biztosan tudják, hogy a fizikai és érzelmi-pszichológiai én, valamint a szellemi Én nem választható szét egymástól. Tehát ezen szintek bármelyikén történik velünk valami, az hatással van ránk az összes többi szinten is. Például a nagy érzelmi stressz megmutatkozik testi tünetek formájában, ahogyan a test túlerőltetése vagy elhanyagolása is következményekkel jár érzelmi síkon.


A Himalájai Tradíció magában foglalja az ismert meditációs rendszerek legfontosabb tanait és gyakorlatait. A Vipassana például a légzés-tudatosságot hangsúlyozza, a Transzcendentális Meditáció a mantra ismétlésére koncentrál, míg a Hatha jóga gyakorló a testhelyzetre irányítja figyelmét. A himalájai jógában ezen technikák mindegyikét alkalmazzuk. Olyan ez, mint az autóvezetés. Használod a sebváltót és a pedálokat, belenézel a visszapillantó tükörbe, kormányzol, beszélgetsz a melletted ülő barátoddal, és még a zenét is élvezed közben… Először koncentrációt igényel, majd némi gyakorlás után automatikussá válik. Így válik képessé a jógagyakorló arra, hogy megfigyelve önmagát, céljainak megfelelően változtasson a szokásain, így nemcsak egészségesebben, hanem hatékonyabban és boldogabban élhesse életét.


.#SwamiRama #himalajanyogatradition

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page